Raste premija, ali i odšteta

Bez autora
Sep 15 2014

Osiguravajuća društva u RS obračunala su u prvih sedam mjeseci ove godine premiju u iznosu od 90,73 miliona maraka, što je za 11 miliona više u odnosu na isti prošlogodišnji period, a nastavljen je i rast isplaćene odštete. U premiji i dalje dominira obavezno osiguranje od autoodgovornosti sa 57,56 miliona KM. Iznos premije u ovom sektoru porastao je za oko 5,5 miliona u odnosu na prvih sedam mjeseci 2013. godine, što je i najveći rast premije u svim vrstama osiguranja. Rast premije zabilježen je i u osiguranju imovine od požara i prirodnih sila za 1,25 miliona KM. Premija u ovoj vrsti osiguranja u prvih sedam mjeseci prošle godine je iznosila 3,62 miliona maraka, dok je u ovoj godini povećana na 4,87 miliona. Rast je zabilježen je i u osiguranju ostale štete na imovini sa 4,87 miliona na 6,44 miliona KM.

Raste premija, ali i odštetaOsiguravajuća društva u RS obračunala su u prvih sedam mjeseci ove godine premiju u iznosu od 90,73 miliona maraka, što je za 11 miliona više u odnosu na isti prošlogodišnji period, a nastavljen je i rast isplaćene odštete.

U premiji i dalje dominira obavezno osiguranje od autoodgovornosti sa 57,56 miliona KM. Iznos premije u ovom sektoru porastao je za oko 5,5 miliona u odnosu na prvih sedam mjeseci 2013. godine, što je i najveći rast premije u svim vrstama osiguranja. Rast premije zabilježen je i u osiguranju imovine od požara i prirodnih sila za 1,25 miliona KM. Premija u ovoj vrsti osiguranja u prvih sedam mjeseci prošle godine je iznosila 3,62 miliona maraka, dok je u ovoj godini povećana na 4,87 miliona. Rast je zabilježen je i u osiguranju ostale štete na imovini sa 4,87 miliona na 6,44 miliona KM.

Osiguravajuća društva u RS isplatila su 43,7 miliona maraka na ime naknade štete klijentima, što je drastično povećanje u odnosu na isti period prošle godine, kada je isplaćeno 24,78 miliona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik